Arenaen

løyper2017

Skeikampen skiarena ligger i et ubebygd skogsområde ca. 700 meter over havet ca 1km sør før Servicetorget på Skeikampen. Området er kjent for å være snørikt og terrenget er kupert og har varierte løyper. Det er bygd en kort lysløype mellom sentrum på Skeikampen og  fram til arenaen. Dette er tilførselsløypa til/fra anlegget som også knytte anlegget til turløypenettet på Skeikampen.

Til 24. desember 2017 ble skiløypenettet på arenaen ferdigstilt og preparert som på figuren over. Løypene er planlagt av Norges fremste løypeplanleggere, og tilfredsstiller alle krav stilt av det internasjonale skiforbundet og skiskytterforbundet. I starten av 2018 vil det bli arbeidet for å etablere en midlertidig skytebane for skiskyting.

Skeikampen skiarena vil bli et veldig kompakt anlegg som er planlagt med fokus på å rekruttere barn og unge inn i ulike aktivitetstilbud. Samtidig er det etablere et løypenett som holder internasjonal standard. Skeikampen Skiarena skal bli en topp moderne trenings- og konkurransearena til bruk for lokale, nasjonale og internasjonale langrenns- og skiskytter utøvere i alle aldersklasser. Med en standard som tilfredsstiller alle nasjonale og internasjonale krav vil skiarenaen tilfører idretten i Gausdal et løft, samtidig som den vitaliserer Skeikampen som en ski og treningsdestinasjon både sommer og vinter.

Skeikampen Skiarena skal gi

  • Økt rekruttering til langrenn og skiskyting
  • Økt aktivitet hos aktive utøvere i området samt tilreisende
  • Økt aktivitet blant tilreisende og fastboende barnefamilier og turskiløpere.
  • Tryggere treningsforhold på sommerstid ved at utøverne kan benytte seg av asfalterte rulleskiløyper i barmarksesongen, i stedet for som nå å ferdes på veier delvis uten fortau.

Arenaen er plassert i terrenget som vist på bildet under.

Skeikampen Skiarena vil ligge sør for Skeiselva ved Helgafossen vis a vis avkjøring til Sør Skei, og øst for Lonan.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s